A început vaccinare anti-COVID în Olt. Doctorul Cătălin Pătru a fost primul imunizat

patru

A început campania de imunizare anti-COVID în Olt. Primul medic imunizat anti COVID-19 a fost chiar șeful Centrului de vaccinare din Slatina, epidemiologul Cătălin Pătru.

Cele patru centre de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt înființate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal – unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, Spitalul Orășenesc Balș și Spitalul Orășenesc Corabia.

În prima etapă urmând să fie imunizare aproximativ o mie de cadre medicale oltene.

După doctorul Pătru au fost imunizați medicul Radu Ene, directorul medical al Spitalului Slatina, și Mirela Stăncioiu, directorul de îngrijiri medicale al aceleiași unități spitalicești.

„Sunt prima persoană vaccinată din județul Olt. Sper să dau un exemplu populației în general, pentru că personalul medical știe care este importanța și necesitatea vaccinării. Toată populația trebuie să beneficieze de vaccinare. Dorim să furnizăm atât colegilor noștri, cât și populației idee că vaccinul este calea normală de urmat în lupta împotriva infecției, trebuie să abordăm cu încredere și cu responsabilitatea vaccinarea. Nu am avut niciun simptom care să poată fi încadrat în categoria reacțiilor adverse post vaccinare, vaccinul este înalt purificat, sigur, iar administrarea lui s-a făcut în condiții bune. Dacă ne dorim cu toții să ne reluăm viața și activitatea dinaintea pandemie, vaccinarea este pasul firesc pe care trebuie să-l facem. Cine nu înțelege beneficiile vaccinării va trebuie să suporte consecințele care decurs din prelungirea stărilor de urgență, prelungirea restricțiilor și a eventualelor îmbolnăviri”, a declarat medicul Cătălin Pătru.

Lasă un răspuns