Miliardarul Carl Icahn obţine 600 de milioane de dolari după vânzarea unei participaţii la Herbalife

herbalife

Miliardarul Carl Icahn i-a revândut companiei Herbalife Nutrition mai mult de jumătate din participaţia pe care o deţine la aceasta, cu suma de 600 de milioane de dolari, la un preţ de 48,05 dolari pe acţiune, şi a renunţat la cinci locuri din Consiliul de Administraţie, ocupate de reprezentanţii săi, a anunţat într-un comunicat Herbalife, transmite Reuters.

La 30 septembrie 2020, Icahn deţinea o participaţie de 15,5% la Herbalife. Cea mai recentă tranzacţie ar urma să se finalizeze până pe 7 ianuarie, după care Icahn Enterprises va deţine aproximativ 8 milioane de acţiuni, reprezentând o participaţie de aproximativ 6%, se arată în comunicat.

Conform datelor Wall Street Journal, restul participaţiei deţinute de Icahn este evaluată la aproximativ 400 de milioane de dolari.

Icahn a început să cumpere acţiuni Herbalife în 2013, ridicând în slăvi compania, şi de atunci a devenit cel mai mare acţionar.

Compania globală de produse de nutriţie Herbalife Nutrition deţine în România trei centre de vânzări în Cluj Napoca, Bucureşti şi Braşov, iar comercializarea produselor se face exclusiv prin intermediul membrilor săi independenţi.

Lasă un răspuns