CAO a semnat mai mult de jumătate din contractele dintr-un proiect pe fonduri europene

cao

Anul trecut Compania de Apa Olt a pus  în mișcarea proiectul cu finanțare europeană “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

Până în prezent au fost semnate 15 contracte  din cele 26 câte sunt prinse în acest proiect. Ultimele contracte semnate vizează demararea lucrărilor de introducere a rețelelor de apa și canalizarea în  comunele Fărcașele, Dobrosloveni, Bălteni, Perieți, Schitu, Gostavățu Băbiciu și Scărișoara.

În Fărcașele sunt prevăzute lucrări de introducerea a rețelei de apă pe o distanță de peste 16 km, iar rețeaua de canalizarea de peste 7 km.  Astfel de lucrări vor fi făcute și în Dobrosloveni unde va fi introdusă rețeau de apă potabilă pe o lungime de aproximativ 7 km iar canalizarea va avea aproape 2 km.

În Perieți și Bălteni va fi introdusă atât rețeaua de apă potabilă cât și canalizare. Lucrările din Schitu, Gostavățu, Băbiciu și Scărișoara vor fi doar pentru introducerea apei potabile. Valoarea acestor lucrări se ridică la 94 de milioane de lei.

Odată cu demararea lucrărilor în aceste comune, Compania de Apă reusește să  îndeplinească mai mult de 50% din  obiectivul proiectului demarat pe fonduri europene.

Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” care are o valoare totală de 240 de milioane de euro.

Lasă un răspuns