Subvenţii pentru energie electrică: Ministrul Virgil Popescu anunţă cine va avea facturi la curent mai mici

Proiectul de lege care defineşte consumatorul vulnerabil din energie va fi aprobat cât mai curând, iar oamenii care au cu adevărat nevoie vor fi subvenţionaţi, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Consumatorul vulnerabil trebuia definit mai din timp şi azi am avut o discuţie cu doamna ministru Turcan (ministrul Muncii, Raluca Turcan n.r.), iar mâine o să îmi trimită proiectul de lege. Eu cred că în urma discuţiilor o să fie curând aprobat. (…) Nu l-am văzut încă, s-au ocupat colegii mei secretarii de stat, cu cei de la muncă, cu cei de la ANRE, ei s-au ocupat în Comitetul interguvernamental, nu-l cunosc exact, dar este pe acelaşi principiu: consumatorul vulnerabil va fi subvenţionat, oamenii vor plăti mai puţin, aceia care cu adevărat au nevoie de subvenţie”, a precizat Virgil Popescu, la Digi 24.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii confederaţiilor patronale şi sindicale, una dintre temele de discuţie fiind proiectul de act normativ privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, în ceea ce priveşte protecţia consumatorului vulnerabil din sistemul energetic în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei, proiectul de act normativ discutat şi agreat cu confederaţiile sindicale şi patronale propune următoarele măsuri de protecţie socială: ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, suplimentul pentru energie şi interzicerea deconectării de la sursele de energie.

„Vom finaliza actul normativ pentru a proteja oamenii afectaţi de creşterile de preţuri, dar şi pentru a transpune directiva europeană care vizează exact sprijinirea categoriilor cel mai afectate. Partenerii sociali par să îşi fi dat acordul pe o formulă la care au contribuit şi pe care urmează să o prezint colegilor de cabinet”, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura