Comisarii Gărzii de Mediu au fost puși pe treabă în 2020

garda

La început de an Garda de Mediu Olt face bilanțul activității. În 2020, cele trei echipe de comisari au făcut 671 inspecții planificate si neplanificate. In urma acestor controale au fost aplicate 201 de sancțiuni, comparativ cu 53 în 2019.

Totodată a fost suspendată și activitatea unei firme, iar alte două au avut propunere de suspendare. Valoare sancțiunilor a fost de 1.452.500 lei comparativ cu anul 2019 când a fost de 669.100, iar sesizări soluționate au fost 170.

” Neconformităţile constatate: lipsa actelor de reglementare pentru proiecte sau activități, nerespectarea obligaţiilor privind protecţia atmosferei, neluarea măsurilor de salubrizare, gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor sau a apelor uzate, nerespectarea reglementarilor privind VSU (vehicule scoase din uz), nerespectarea prevederilor privind gestionarea uleiului uzat, nerespectarea prevederilor privind gestionarea deseurilor. Pentru toate deficientele constatate au fost stabilite masuri de remediere cu termene de realizare precise”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Olt

Lasă un răspuns