20 de case de lemn au ars , 230 de persoane afectate vor fi cazate într-o sală de sport

case

Un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins joi seara locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc şi 230 de persoane afectate vor fi cazate într-o sală de sport din oraş, potrivit Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a informat că incendiul este localizat şi zeci de pompieri militari şi civili intervin pentru lichidarea lui.

“Au fost afectate de flăcări în jur de 20 de case din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp; în acest moment, incendiul este localizat şi se intervine pentru lichidarea lui, cu 4 autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Ciceu, Păuleni, Frumoasa şi Sâncrăieni”, a precizat ISU Harghita.

Primarul municipiului, Korodi Attila, a declarat pentru AGERPRES că, din primele evaluări, 230 de persoane vor fi cazare la Sala de sport “Eros Zsolt”, dar este pregătită şi o a doua sală de sport, în cazul în care va fi nevoie.

“230 de persoane vor fi transportate la ‘Eros Zsolt’, avem disponibilizată şi cealaltă sală de sport, dar încă nu ne trebuie, ca suprafaţă. Încă la “Eros Zsolt” gestionăm, vedem spre noapte dacă e de ajuns sau nu pentru a pune atâtea saltele. Saltele vin de la Primărie, de la Caritas, de la Direcţia Socială de la Consiliul Judeţean, de la spital, de la Armată şi de la primăriile vecine”, a spus Korodi Attila.

Atât primarul Korodi Attila, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, au făcut apel la solidaritate şi i-au rugat pe locuitorii oraşului să vină în sprijinul celor afectaţi.

“Vorbim de oameni foarte săraci. Ca să putem să gestionăm câteva sute de oameni, orice ajutor, un ceai cald e bine-venit. Ştiu că şi unele restaurante s-au mobilizat”, a mai spus Korodi.

Un apel la solidaritate şi un îndemn la ajutor a fost postat pe pagina de Facebook şi de preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns