Director pentru 24 de ore la școala din Teslui

sc teslui

Situație uluitoare la școala din Teslui, școală ce îi poartă numele omului politic, Corneliu Vadim Tudor.

După ce în ședința de joi de la ISJ Olt a fost numit un nou director, marți, instituția avea la conducere un alt șef. Luni, directorii au primit delegațiile, lucru ce le permitea să își înceapă oficial activitatea ca și directori de școli. Același lucru s-a întâmplat și la școala Teslui. Adriana Preda a fost numită în locul fostei directoare Carmen Ene.

Doar că nimeni din ISJ Olt nu s-a gândit să-i întrebe și pe dascălii din unitatea de învățământ dacă sunt de acord cu noua numire. Așa că, nouă director s-a confruntat în prima zi de directorat cu o situație cel puțin neplăcută pentru el, cadrele didactice nu au dorit-o ca șefă.

Aceștia au semnat u memoriu către ISJ Olt prin care au solicitat repunere în funcție a fostei conduceri sau numirea unui cadru didactic, cel puțin titular în școală.

Potrivit unor surse, mai mult, unele ”greșeli” din trecutul profesional al USR-istei, Adriana Preda, i-ar fi fost in defavoarea ei. Astfel că, șefii din ISJ Olt au reanalizat situația, iar mandatul de director al Adrianei Preda a fost mai scurt decât se aștepta, 24 de ore.

În acest moment, la conducerea școlii din Teslui a fost numită Carmen Ene.

Adriana Preda este membru USR Olt și s-a aflat pe listele partidului pe locuri eligibile atât la alegerile locale, cât și cele parlamentare, dar norocul nu i-a surâs nici atunci. USR nu a reușit să treacă de pragul electoral, așa că aceasta nu s-a ales nici cu scaunul de consilier local, nici cel de deputat.

Săptămâna trecută au fost schimbați din funcții directorii cărora le-a expirat contractul managerial. Ei au primit delegații până pe 31 august. Din cei peste 90 de directori, doar 29 au fost nou numiți pe funcții, restul sunt din vechea gardă.

Surse di ISJ Olt susțin că în vară se pregătește un nou val de schimbări la vârful unităților de învățământ, iar atunci sunt vizați toți directorii, fiindcă atunci le expiră examenul tuturor.

Lasă un răspuns