Marius Iancu: “CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională și că PSD a avut dreptate când a votat și apărat acest drept al pensionarilor”

iancu

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituţional.

Pe marginea acestui subiect, deputatul de Olt, Marius Iancu, a făcut următoarea declarație:

“Guvernul PNL-USR condus de marele economist Florin Cîțu trebuie să pună în aplicare Legea Pensiilor și să mărească cu 40% veniturile pensionarilor!

CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională și că PSD a avut dreptate când a votat și apărat acest drept al pensionarilor.
Pentru că pensia este un drept al celor care au muncit și plătit contribuții la stat, o viață întreagă, nu un privilegiu, un ajutor social sau o mita electorală așa cum consideră domnul premier Cîțu și colegii săi de partid sau alianță, care în euforia tinereții și a puterii, uită că și părinții lor și ei vor ajunge pensionari.

Soluții există, dar trebuie că acest Guvern de conjunctură să se adune, să facă un brainstorming și să găsească măsurile eficiente care pot crește încasările la buget.

Noi le-am găsit și în timpul Guvernării PSD, pensiile au crescut cu 45%, mult peste creșterea prețurilor care a fost, în perioada 2017-2018, de 9,86%.
PSD a eliminat impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2000 lei și plata CASS pentru toți pensionarii.

Și, culmea, și datorită acestor “ajutoare sociale” cum le numeau atunci Cîțu și alți liberali, România a avut o creștere economică record.
Să vedem acum viziunea economică a premierului Cîțu și a finantistilor PNL și USR!” a precizat parlamentarul.

Lasă un răspuns