Demnitar oltean: ”Părinții și bunicii noştri trebuie trataţi cu respect şi recunoştinţă”

pensie

Curtea Constituțională a anunț oficial că a admis sesizarea de neconstituționalitate a guvernului privind creșterea cu 40% a pensiilor dorită de PSD și cere Parlamentului să stabilească cu cât cresc pensiile.

Cu toate acestea Guvernul arată că „nu a identificat sursele clare de finanţare” a majorărilor propuse, necesare pentru a acoperi cheltuielile urmărite şi care să reflecte principiul echilibrului bugetar, potrivit dispoziţiilor constituţionale.

Senatorul Siminica Mirea susține că decizia de a fi majorate pensiile este o dovadă de respect față de pensionari.

”Astăzi, Curtea Constituţională a României a respins sesizarea Guvernului în ceea ce priveşte legea majorării cu 40% a punctului de pensie. Aşadar, pensiile sunt reduse, cu toate că, CCR a confirmat încă o dată ceea ce în mod repetat s-a transmis anul trecut. Majorarea pensiilor cu 40% este constituţională. Niciodată bugetul unui stat nu va fi suficient de mare pentru a satisface nevoile unei societăţi, tocmai de aceea, eficienţa unui guvern este demonstrată în momentul în care generează resurse noi şi stabileşte priorităţi. Părinții și bunicii noştri trebuie trataţi cu respect şi recunoştinţă. Pensia acestora nu este de neglijat!”, a declarat demnitarul oltean

Lasă un răspuns