Dezastru ecologic pe Olt. PET-urile aruncate au blocat barajul de la Drăgănești

peturi

După precipitațiile din ultima perioadă toate mizeriile aruncate pe malurile sau în apele afluenţilor s-au adunat în râul Olt. La barajul de la Drăgăneşti – Olt este un adevărat dezastru ecologic.

 Luciul apei la barajul din localitatea olteană este acoperit de tone de pet-uri, aduse cel mai probabil din amonte, de afluenţii Oltului, în urma precipitaţiilor abundente de săptămâna trecută. 

Acest dezastru ecologic se repetă de fiecare dată când plouă abundent astfel că inspectorii de mediu s-au autosesizat de data aceasta.

”Ca în fiecare an, din cauza căderilor de precipitații abundente, în barajul Drăgănești Olt s-au produs acumulări de deșeuri, materiale vegetale, inclusiv material lemnos, materiale aduse de râul Olteț care este afluent al lacului de acumulare Drăgănești Olt. Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat si a făcut verificări in zona menționata constatând acumulări de deșeuri din material plastic (in special PET), materiale vegetale, inclusiv material lemnos, pe o suprafața extinsa, in zona ecluzei, zona barajului cat si a frontului de retenție. Administratorul acumulării Dragănești, Hidroelectrica SA, a demarat acțiuni de indepărtare a materialelor plutitoare. In zilele următoare administratorul lacului de acumulare va întocmi un program pentru indepartarea in totalitate a materialelor aduse de viitura”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.

Oltul, este cel mai mare râu interior amenajat al României. Are o lungime de 615 km, izvorăşte din Munţii Hămaş, ca şi Mureşul, din judeţul Harghita şi străbate  partea de sud est a Transilvaniei, Carpaţii Meridionali, Câmpia Română şi se varsă în Dunăre. Reprezintă limita dintre două regiuni istorice: Muntenia şi Oltenia. Cinci oraşe se află în vecinătatea Oltului: Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Făgăraş, Râmnicu Vâlcea şi Slatina.

Lasă un răspuns