Începe etapa a II a de vaccinare anti-COVID, în Olt

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holdi

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

La finalul acestei săptămâni, pe 15 ianuarie 2021 se lansează etapa a II-a de vaccinare adresată persoanelor din centrele rezidențiale, persoanelor vârstnice, bolnavilor cronici și personalului din serviciile esențiale. Planificarea persoanelor în vederea vaccinării se efectuează prin intermediul aplicației disponibile pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Pentru a facilita procesul de programare în etapa a II-a de vaccinare a fost elaborata o nouă versiune a Manualului de utilizare privind Platforma națională de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19, care este disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/…/Manual-de-utilizare… .

La nivelul județului Olt vor fi înființate, în medie, opt centre la care vor fi arondate localitățile din apropiere, iar alte două centre de vaccinare mobilă. Acestea din urmă vor avea sarcina expresă de a imuniza beneficiarii din centrele DGASPC Olt și persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu și care se vor înscrie pentru vaccinarea anti-COVID.

”Încurajez medicii de familie, personalul din asistența socială de la nivelul primăriilor din județul nostru, precum și reprezentanții autorităților publice/instituțiilor publice/companiilor nationale/societăților comerciale care desfășoară activități esențiale să consulte acest manual, tocmai pentru a facilita procesul de programare online în vederea vaccinării. Amintesc, de asemenea, că programarea poate fi efectuată și prin telefon, lista telefoanelor call-center fiind disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/suport/”, a anunțat prefectul Florin Homorean.

Până în acest moment, în Olt, s-au vaccinat anti-Covid 2400 de persoane. Vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară, gratuita și sigură!

Lasă un răspuns