Cei mai mulți dintre profesori NU VOR să se vaccineze: Statistica de la Ministerul Educației

vaccin

Un număr de 167.977 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ îşi declară, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare. Astfel, 45,06 la sută din personalul din învăţământul preuniversitar vrea să se vaccineze, în timp ce în sistemul universitar procentul este de 59,64. Ministerul Educaţiei a decis iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie.

“Ministerul Educaţiei face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de astăzi, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând şi persoanele care nu s-au pronunţat în niciun fel asupra disponibilităţii de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea dintre perioada de vacanţă şi perioada de interogare, suprapunere care a generat un numar important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educaţiei decide iniţierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilităţii de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021″, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei, vineri, într-un comunicat de presă.

Până în prezent, în învăţământul preuniversitar, 45,06 % dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare, raportat la totalul de 292.872 de angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răpuns).

În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajaţi în sistemul de învăţământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

“Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 – personal din sistemul de învăţământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învăţământ universitar). Ne exprimăm speranţa că în cea de-a doua etapă de interogare vor răspunde şi angajaţii care nu s-au pronunţat până acum asupra disponibilităţii la vaccinare”, au arătat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns