Marius Iancu:”PREMIERUL CÎȚU FACE COMERȚ CU MARILE COMPANII DE STAT DIN DOMENII STRATEGICE”

iancu

Anul trecut social-democrații i-au acuzat pe liberali că vor să vândă unele firme importante românești. Atunci, PSD -iștii au blocat vânzarea Hidroelectrica, dar se pare că, acum, liberalii au eliminat orice obstacol.

Potrivit deputatului PSD Olt, Marius Iancu, legea care timp de doi ani suspenda tranzacțiile cu activele statului a fost abrogată, lucru ce permite vânzarea unor firme importante.

”Hridroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroporturi București și CEC Bank sunt cele mai noi afaceri ale găștii liberale de la Palatul Victoria. PNL va abroga, în Parlament, legea inițiată și adoptată de PSD, prin care, timp de doi ani, sunt suspendate tranzacțiile cu activele statului pentru a nu fi vândute la prețuri derizorii, în pandemie. Premierul Cîțu minte și de această dată, spunând că aceste companii nu sunt profitabile. În 2019, toate cele cinci companii și CEC Bank au avut avut un profit total de 4,15 miliarde lei. Dar pentru Cîțu, cifrele și realitatea economică nu sunt importante, le fel cum nu contează nici interesul național și bunăstarea românilor. Să nu uităm că vorbim de omul care a orchestrat un atac speculativ asupra leului, în urma cu 13 ani și care, anul trecut, a împrumutat România cu suma record de 30 miliarde de euro. Doar nu ne putem imagina că, acum, când conduce Guvernul României, Cîțu va ține cu țara. Acest lucru se întâmplă în Germania, Polonia sau Ungaria, unde Guvernele și Parlamentele au protejat companiile strategice care nu pot fi preluate sau privatizate, în perioade de criză și au adoptat reglementări mai dure pentru ca aceste companii să nu poată fi vândute ușor. Același lucru l-a făcut și PSD anul trecut, când am avut majoritate în Parlament. Acum Coaliția de Conjunctură PNL-USR care conduce Guvernul și Parlamentul României are alte obiective.Știe premierul Cîțu cum să le îndeplinească, pas cu pas…”, a declarat demnitarul oltean.

Lasă un răspuns