Simona Halep se poate vaccina: Agenția anti-doping nu consideră substanțele din vaccinurile anti-COVID pe lista celor interzise

halep

Ca parte a eforturilor continue de monitorizare a impactului COVID-19 asupra activităţii anti-doping la nivel mondial, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a oferit clarificări sportivilor şi celorlalţi parteneri, cu privire la statutul vaccinurilor împotriva SARS-Cov-2 raportat la Lista Interzisă.

“Având în vedere că vor exista mai multe vaccinuri dezvoltate şi utilizate, este prematur să facem declaraţii definitive privind compoziţia lor; însă, sportivii pot fi încrezători că WADA va continua să monitorizeze toate informaţiile disponibile şi îi va consilia, atât pe ei cât şi pe alţi membrii ai comunităţii anti-doping, în cazul în care vreun ingredient al vreunui vaccin ar ridica probleme.

Sănătatea sportivilor este cea mai importantă preocupare a WADA pe perioada acestei pandemii, iar aceştia pot fi asiguraţi că, în eventualitatea puţin probabilă în care un vaccin ar cauza o încălcare a reglementărilor anti-doping conform Codului Mondial Anti-Doping, supravegherea de către WADA a oricărei gestionări ulterioare a rezultatelor va garanta că vaccinurile şi principiile anti-doping nu intră în conflict. Pentru a fi mai clari, în ciuda noutăţii acestor vaccinuri, nu există niciun motiv să credem că astfel de vaccinuri ar contraveni reglementărilor anti-doping”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale Antidoping, conform news.ro.

WADA a încheiat un memorandum de înţelegere cu diferite companii farmaceutice, inclusiv cu Pfizer, precum şi cu organismul reprezentativ al acestei industrii, Federaţia Internaţională a Asociaţiilor şi Producătorilor din Domeniul Farmaceutic (IFPMA). şi este în permanentă legătură cu aceştia pe această temă, pentru a stabili compoziţia exactă a diferitelor vaccinuri puse în prezent la dispoziţie.

Lasă un răspuns