Slatina va avea primele 8 autobuze electrice

auto

Slatina va avea autobuze noi. În curând slătinenii vor putea călătorii cu autobuze electrice.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat licitațiilor pentru transportul public de călători din municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Slatina, Suceava, Târgu Mureș și Pitești . Astfel că vor fi achiziționate 131 de autobuze electrice, cu o lungime de aproximativ 12 metri și operabile în condiții de deal. Pe arterele care tranzitează municipiul Slatina urmează a circula opt din totalul de peste 130 autobuze electrice ce se vor achiziționa.  

”Întrucât termenul de depunere a contestațiilor a expirat și nu s-au primit contestații, urmează să fie încheiat contractul de furnizare pentru următoarele 7 loturi. Slatina: 8 autobuze electrice, 3 stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă (valoarea contractului este de 21.200.000 lei)”, a anunțat MDLPD.

Finanțarea proiectelor este asigurată de MDLPA, pin POR, iar potrivit Ministerului Dezvoltării, valoarea proiectului implementat la nivelul municipiului Slatina ofertantul declarat câștigător fiind Anadolu Automobil Rom SRL, iar produsul NS 12, provenit din Cehia.

În prezent mai sunt în evaluare alte trei proiecte de achiziție, care se vor finaliza în perioada următoare: Brașov și Timișoara; Alexandria, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Constanța, Focșani, Slobozia și Lugoj; Iași, județul Neamț, Târgu Mureș și județul Tulcea.

Lasă un răspuns