Deputat oltean: Voiculescu își urmărește interesele sale, nu vaccinarea oamenilor

People get flu shots in St Petersburg

ST PETERSBURG, RUSSIA - SEPTEMBER 15, 2020: A man gets a flu shot at City Outpatient Clinic No 39. Alexander Demianchuk/TASS,Image: 558094666, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

La o săptămână de la deschiderea etapei a II a a Campaniei de vaccinare anti-COVID, mii de olteni nu au reușit să se programeze, deși își doresc să se imunizeze iar alte mii de oameni aștepta pe o listă a umilinței fără ca cineva să le dea asigurări că se vor vaccina.

Medicii de familie duc zilnic un război al nervilor când încearcă să înscrie pacienți pe platformă, care mai mult încurcă decât să creeze ordine.

Și cu toate acestea, zilnic Ministerul Sănătății anunță schimbări în strategia de vaccinare.

Social-democrații nu văd cu ochii buni aceste modificări, ba mai mult zona in care se îndreaptă situația nu îi avantajează pe români.

”Campania de vaccinare merge prost, iar ministrul Sănătății o boicotează și se bucură de acest haos pe care îl orchestrează pentru că așa cum ne-am obișnuit deja, are alte interese, tipic USR-iste. Vrea sa scoată Armata din organizarea campaniei de vaccinare și vrea să o dea pe mâna oamenilor lui și poate a unor ONG -uri “prietene” din domeniul sănătății, că doar în această zonă și-a desfășurat activitatea Vlad Voiculescu, unul dintre “imaculații” USR. Încă de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, Voiculescu a subminat campania de vaccinare, a refuzat să apară la evenimente legate de campanie, nu a dat declarații pe această temă, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat amenajarea de centre de vaccinare”, a declarat deputatul PSD , Marius Iancu.

În așteptarea deschiderii școlilor, mii de cadre didactice rămân nevaccinate fiindcă nu au intrat într-o categorie prioritară.

” La tot acest balamuc a contribuit și premierul Cîțu pe care nu îl putem suspecta de interese ONG-iste, ci doar de incompetență. A extins categoriile de persoane care se pot vaccina fără să țină cont de priorități și de faptul că nu a achiziționat suficiente doze de vaccin. În loc să dea prioritate profesorilor pentru că, în curând, va începe școala, Cîțu încarcă lista și blochează platforma. Oamenii care așteptată în frig că să se vaccineze, bătrânii și bolnavii care sunt nevoiți să facă zeci de kilometri că să ajungă la un centru de vaccinare nu sunt o problemă pentru Cîțu și Voiculescu.70% din populația țării trebuie vaccinata pentru a scăpa de pericolul COVID-19 și a reveni la viața normală de acum un an. Guvernul PNL-USR s-a angajat, că până la finalul lunii septembrie, să vaccineze 10,4 milioane de români, adică pragul minim de la care putem vorbi de imunizare în masă. Cum între Cîțu și Voiculescu au început deja sa existe disensiuni, cum platforma de blochează de câteva ori pe zi, dozele de vaccin sunt prea puține, în condițiile în care s-au vaccinat aproximativ 300.000 de români, balamucul PNL-USR este încă la început și să fie vaccinați 10 milioane de români mai este cale lungă…”, a conchis demnitarul oltean.

Lasă un răspuns