Florin Barbu:”BUGETUL PNL, O HIMERĂ”

buget

De săptămâni bune, se tot vorbește în spațiul public, despre Bugetul pentru anul 2021, dar pe care nimeni nu l- a văzut. Mai mult, social -democrații susțin că acesta va veni cu un deficit foarte mare ce nu va permite măriri de salarii , alocații sau pensii, dar nici alocarea unor fonduri pentru susținerea mediului de afaceri sau fermieri.

Deputatul oltean, Florin Barbu susține că actualul guvern își ascunde neputința în spatele pandemiei.

”Nu va fi mare lucru de citit și analizat în Proiectul de Buget care este în lucru la Guvern, pentru că orice finanțist știe că deficitul o să fie umflat, că nu vor exista măriri de pensii și alocații, așa cum prevede legea, că fermierii și mediul de afaceri nu primesc ajutoare, iar de investiții nu poate fi vorba, acum, în vreme de pandemie. Pandemia a ajuns, din păcate, scuza lui Cîțu pentru măsurile de austeritate și pentru slaba guvernare PNL-USR”, a declarat Barbu.

În paralel, PSD a pregătit un buget alternativ ce își propune stimularea dezvoltării economice prin programe și scheme de ajutor de stat pentru marile companii, IMM-uri și fermieri, relansarea producției și creșterea numărul de locuri de muncă stabile și bine plătite.

”CARE ESTE VIZIUNEA PSD?De aceea, PSD va prezenta un buget alternativ, realizat de o echipă, din care am făcut și eu parte. Vom arăta că, în aceleași condiții economice, se pot acorda majorările de venituri pentru populație, așa cum este stipulat în cele două acte normative aprobate de Parlament. PSD propune un buget pentru oameni, un buget al dezvoltării, nu un buget de criză și austeritate făcut de niște indivizi fără prea multă experiența in domeniul financiar și politic și câțiva ani vechime în muncă.VA MAI FI CREȘTERE ECONOMICĂ ÎN ROMÂNIA?Bugetul PSD propune stimularea dezvoltării economice prin programe și scheme de ajutor de stat pentru marile companii, IMM-uri și fermieri, vrem să relansam producția și creștem numărul de locuri de muncă stabile și bine plătite. Noi vrem să readucem România pe traiectoria creșterii economice și să reducem deficitul bugetar, așa cum am făcut în urmă cu aproximativ doi ani. Guvernul de Dreapta are o singură viziune – austeritatea și înghețarea veniturilor. Va arunca România în criză economică, o sintagmă preferată de Cîțu, așa cum bine îmi aduc aminte. Și cine știe ce va mai aduce și Bugetul Himeră ținut la secret de Guvernul de Dreapta?!”, a conchis demnitarul oltean.

Lasă un răspuns