Incendiu puternic în Corbu

C0612CBB-878C-4268-9143-40E0DAA0A320

Acoperișul unei anexe gospodărești, folosită ca locuință și bunurile din aceasta, au ars, în urma unui incendiu puternic izbucnit în localitatea Corbu. La fața locului au intervenit pompierii Stației Scornicești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, dar și pompierii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom, cu o autospecială de stingere.

Incendiul a distrus acoperișul anexei și bunurile din interior.

Proprietarul locuinței, în vârstă de 75 de ani, conștient și cooperant, cu o plagă de aproximativ cinci centimetri la membrul superior drept, a fost asistat de echipajul SMURD și transportat la UPU Slatina.

Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, locuința fiind salvată în totalitate. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate.

În urma incendiului au ars acoperișul anexei, pe circa 110 metri pătrați, electronice, electrocasnice, mobilier, aproximativ 500 de kilograme de cereale și un metru cub de material lemnos.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Pompierii olteni reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Lasă un răspuns