Oltul primește vaccin și din tranșa a VI a

Astăzi va sosi în România a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 92.430 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 92.430 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.
    În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
    Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
    Reamintim că la data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențial. Din această tranșă de vaccin și centrele din Olt vor primi doze de vaccin. Până la această dată la nivelul jud. Olt au fost repartizate 6.914 doze de vaccin,  care au fost distribuite centrelor de vaccinare.

          Potrivit DSP Olt, număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech   este de 5.864 ( din care: 2428  persoane  vaccinate in Etapa a –II-a ).

         Numarul de programari pentru vaccinarea  impotriva infectiei Covid- 19, in perioada 18.01- 31.03.2021 a ajuns la 25.524, atat pentru Etapa I, cat si pentru Etapa a-II-a de vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continue reading