Șoferul fugar a fost reținut

sefer

Un bărbat de 48 de ani, din Slatina, care a urcat la volan fără să deţină permis de conducere, nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a pornit într-o cursă nebună pe străzile din Slatina, a fost reţinut.

Șoferul fugar a avut din 2016 şi până în 2018 a avut permisul de conducere anulat, la scurt timp de la redobândire fiindu-i din nou suspendat, în prezent fiind în litigiu cu poliţiştii într-un dosar care vizează tot infracţiuni la regimul rutier. 

Poliţiştii din Slatina, care erau în timpul unei acţiuni pe raza municipiului, duminică, 24 ianuarie 2021, înainte de orele prânzului, i-au făcut şoferului semn regulamentar să oprească.

Bărbatul, care consumase şi băuturi alcoolice, conform rezultatului etilotestului, nu doar că nu a oprit, dar a mărit viteza, cu poliţiştii pe urme. A lovit cu maşina gardul unui imobil, însă şi-a continuat cursa, fiind în cele din urmă oprit de poliţişti şi de un jandarm care de asemenea a participat la acţiune.

Bărbatul a refuzat să i se recolteze probe biologice, în cele din urmă, în jurul orei 15,00 fiind reţinut. 

„La data de 24 ianuarie a.c,  poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiul Slatina, cu sprijinul unui coleg jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în timp ce acţionau pe raza municipiului Slatina pentru siguranţa cetăţenilor, au efectuat semnalul regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiu. Conducătorul auto nu s-a conformat solicitării oamenilor legii, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit de îndată în urmarirea autoturismului”, a declarat putătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Lasă un răspuns