Aproape 30.000 de olteni sunt pe lista de vaccinare anti-COVID

vaccin

De la debutul campaniei de imunizare împotriva noului Coronavirus și până în prezent , Oltul a primit 8.168 doze de ser, toate acestea fiind distribuite celor 12 centre de vaccinare care funcționează în Olt, pentru derularea primelor două etape.

În cele trei săptămâni de la debutul , atât etapa I cat și ce de a II a , s-au vaccinat anti-COVID peste 6.100 de olteni, în timp ce alte aproximativ 30.000 de persoane s-au programat până la sfârșitul lunii martie.

„6.164 este numărul persoanelor imunizate împotriva infecției cu noul Coronavirus cu vaccinul Pfizer BioNTech până la data de 24 ianuarie, din care 2.722 sunt vaccinate în etapa a II-a. Numărul de programări pentru vaccinarea anti COVID-19, în perioada 18 ianuarie – 31 martie 2021, a ajuns la 29.877, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

În acest moment, se derulează primele două etape de imunizare împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, primele vaccinări fiind realizate în data de 4 ianuarie. Totodată, în Olt urmează a se desfășura și etapa a III-a, în cadrul căreia va fi vaccinată anti COVID-19 populația generală.   

Lasă un răspuns