Siminica Mirea: ”Compromiterea campaniei de vaccinare va întârzia revenirea la starea de normalitate”

deficit

Inevitabilul s-a produs. Campania de vaccinare anti-COVID este virusată. Dacă inițial platforma de programare a pus mari probleme, acum s-a anunțat că nu mai sunt doze. Deși guvernanții au tot dat asigurări că nu vor fi probleme în ceea ce privește imunizarea populației.

În acest moment mulți dintre cei care au reușit să se programeze au fost puși în așteptare, iar sigur nu mai este nici rapelul. Cât despre obiectivul inițial al campaniei, cel de a vaccina 70% din populație, acesta pare greu de realizat în acest moment.

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, susține că un eventual eșec al campaniei de vaccinare ar arunca țară într-o criză sanitară fără precedent.

”Problemele campaniei de vaccinare continuă. În urma unui start ratat al înscrierilor pentru vaccinare, unde platforma a fost indisponibilă ore întregi, astăzi, primim vestea unui deficit de 117.000 de doze de vaccin, urmând ca din 28 ianuarie să fie amânate cu zece zile toate persoanele programate care deservesc activităţi esenţiale şi nu prezintă boli cronice. Compromiterea campaniei de vaccinare va întârzia revenirea României la starea de normalitate, iar cu atât mai mult, în această perioadă de criză de sănătate profundă, avem nevoie de măsuri REALE şi decizii care pot rezolva problemele, şi nu de agonie. În ceea ce priveşte întoarcerea la o viaţă normală, este absolut vital ca 70% din populaţie să fie vaccinată, termenul pentru acest lucru fiind Septembrie 2021. Dată fiind şi situaţia actuală, eşecul şi nerespectarea acestui termen va concretiza afundarea şi condamnarea României la o criză şi mai mare”, a declarat senatorul PSD Olt.

Lasă un răspuns