Un deputat din Olt susține că: GUVERNUL DE CONJUNCTURĂ PNL-USR SCOATE OAMENII ÎN STRADĂ

proteste

În perioada aceasta mai multe categorii profesionale au declanșat conflicte de muncă. Nemulțumirea principală este aceea de a îngheța salariile, iar majorarea salariului minim a fost făcută cu un procent mult prea mic.

Deciziile Guvernului au scos în stradă sindicatele, iar oamenii susțin că puterea de cumpărare a scăzut, și totodată cer respectarea legii.

”În plină iarnă și în plină pandemie, românii nu mai pot suporta abuzurile unui Guvern format din 2 partide care nu au primit votul lor, și ies în stradă. Începând de azi, sindicaliștii Cartel Alfa și polițiștii vor picheta ministerele și sediile PNL și USR, iar mâine, pensionarii și polițiștii olteni vor protesta în fața Prefecturii Olt. PNL și USR au picat testul guvernării și nu sunt în stare să facă un buget care să relanseze economia și să crească veniturile populației. Creșterea salariilor este o soluție pentru relansarea economiei. Creșterea salariului minim înseamnă creșterea veniturilor populației, a puterii de cumpărare, a producției și a vânzărilor, creșterea numărului de locuri de muncă și a bugetului pensiilor. Este o viziune economică simplă și logică pe care o are PSD, la fel ca majoritatea Guvernelor UE sau SUA. Majorarea salariului minim cu 3% nu este numai o bătaie de joc, ci un model de austeritate pe care nici măcar FMI nu îl mai acceptă .Deci viziunea economică a Guvernului Cîțu este cu mult depășită de ceea ce se vrea, acum, la nivel global. De aceea, PSD propune o creștere a salariului minim cu 10,3%, de la 2230 lei la 2460 lei , la fel ca în alte țări ale Uniunii Europene – Letonia -16% Ungaria- 9%, Polonia -8%, Bulgaria – 6,6% sau Slovacia- 7,4%.În SUA, creșterea salariului minim variază în funcție de stat, de la 5% la 9%.Și românii știu toate aceste lucruri și de aceea ies în stradă împotriva unui Guvern de Conjunctura PNL- USR ilegitim pe care ei nu l-au votat! Românii au votat “siguranță unui trai mai bun”, nu “nesiguranța zilei de mâine”!”, a declarat deputatul de Olt, Marius Iancu.

Lasă un răspuns