Oprescu: Guvernul Câțu nu a venit cu niciun proiect de investiţii

oprescu

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, susține că bugetul de anul acesta va fi unul de austeritate. Acesta se așteaptă la o perioada grea din cauza faptului că actualul Guvern nu a deschis în tot acest timp niciun program de investiții.

„Încă n-am văzut bugetul pe acest an, n-au apărut niciun fel de informaţii despre bugetul pregătit de guvern. Dar, din cum îşi pregătesc lucrurile şi ieşirile zilnice ale miniştrilor şi premierului, se pare că va fi un buget de austeritate. Cu siguranţă, bugetul prezentat de noi este unul mai bun. Ca de fiecare dată, PSD a avut măsuri și proiecte care au vizat marea majoritate a populaţiei. Eu cred că, în primul rând, perioada de austeritate pe care mai mult ca sigur ne-o va propune Guvernul Cîţu, este cauzată de faptul că de când sunt la guvernare n-au venit cu niciun proiect de investiţii. Este o regulă în economie, atât timp cât nu faci investiţii în infrastructură, nu există un motor care să pornească economia după o perioadă grea. Arătaţi-mi dumneavoastră un program început în ultima perioada de un an şi patru luni, de când PNL şi dreapta au venit la guvernare”, a declarat Oprescu.

Mai mult, președintele PSD Olt consideră că românii trebuie să beneficieze de acces la condiții decente de viață indiferent de zona unde locuiesc.

„Susţin de foarte multă vreme că orice comună din Olt face parte, ca şi Clujul, ca şi Constanţa, din Uniunea Europeană. Copiii, bătrânii, cetăţenii din acea localitate trebuie să aibă şanse egale de a avea acces la condiţii decente de viaţă. Asta înseamnă să avem apă, canal, drumuri, şcoli puse la punct, grădiniţe încălzite, cu toalete moderne. Toate aceste lucruri trebuie să le aibă orice localitate din România. Din păcate, se va vedea şi prin proiectul de buget pe care ni-l va propune dreapta, aceste lucruri nu se vor regăsi”, a mai spus Oprescu

Lasă un răspuns