Detalii din ANCHETA incendiului de la Matei Balș

incendiu

Apar detalii din ancheta procurorilor care vizează tragedia de la Institutul ”Matei Balș”! ”Era frig în saloane”, le-a declarat anchetatorilor chiar asistenta șefă care răspundea de secția în care s-a produs tragedia de la ”Matei Balș”, dar nu ar fi fost nicio aerotermă în încăperea unde a izbucnit incendiul.

Avocatul asistentei exclude ipoteza ca instalația electrică să fi fost cauza. Legat de instalația de oxigen, nu are aceeași convingere.

Șase persoane, cadre medicale, personal administrativ, dar și rude ale victimelor, au fost audiate sâmbătă la poliție. Șeful secției Covid, medicul Florin Alexandru Căruntu, nu a dorit să facă declarații presei, transmite TVR 1.

Polițiștii și procurorii verifică serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi pe cele de pază ale spitalului, iar la IML sunt în curs necropsiile victimelor. Identitatea lor va fi stabilită inclusiv prin compararea probelor ADN. Anchetatorii au cerut o autopsiei medico-legală și în cazul pacientului care a murit astăzi, la o zi după transferul din ”Matei Balș”.

Lasă un răspuns