Profesorul care a dezvoltat primul test rapid pentru COVID a murit la 51 de ani

doliu la OPORELU

Andrew Brooks, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru depistarea coronavirusului, a murit la 51 de ani. Descoperirea sa a ajutat milioane de oameni să obțină rezultatele rapid chiar în primele zile ale pandemiei.

Andrew Brooks, profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru coronavirus, a murit pe 23 ianuarie în Manhattan, la vârsta de 51 de ani, potrivit The New York Times, scrie Mediafax.

Cauza morții lui Andrew Brooks a fost un atac de cord, a spus sora sa, Janet Green.

În aprilie 2020, când testele pentru coronavirus erau rare și rezultatele se obțineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza și siguranța procesului de testare.

„În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News adăugând: „Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”.

În cele 10 luni de când dr. Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătății au efectuat mai mult de patru milioane de teste folosind metoda sa, care rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus, anunță stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns