Siminica Mirea se implică în soluționarea problemelor din trafic

siminica

Senatorul Siminica Mirea s-a implicat în problema investițiilor din infrastructura rutieră ce de cele mai multe ori fac diferența între viața și moarte.

După ce un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier la Negreni, senatorul oltean a anunțat că va depune în Plen, astăzi, câte o întrebare pentru ministrului Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă, şi ministrul Afacerilor Interne – Lucian Nicolae Bode, referitoare la siguranţa în trafic, privind structurile efectuate pentru a permite scurgerile minore de apă sau constituite în vederea asigurării căilor de acces spre proprietăți aflate în vecinătatea drumului public, definite conform terminologiei, drept timpane.

”Consider că o intervenție imediată, privind efectuarea unei protecții longitudinale, din structură metalică, conform practicii din țările europene, poate limita numărul de accidente cu consecințe grave și deosebit de grave, dar în același timp asigură și protecția riveranilor aflați în spațiul de folosință dintre limita proprietății și drumul public. O astfel de intervenţie este de bun augur. Așadar, îl rog pe ministrul Transporturilor să intervină cât mai urgent! În altă ordine de idei, dat fiind faptul că orice intervenție asupra unui drum public se efectuează cu acordul instituțiilor din structura Ministerului de Interne, cea de-a doua întrebare este adresată domnului Lucian Bode. Este necesar ca aceste construcții să fie neutralizate prin amplasarea protecțiilor la care fac referire. Sper ca domnul ministru să fie de acord cu aceste intervenţii la infrastructură, care vor salva vieţi. Ar fi multe de adăugat, dar am să mă opresc, pentru moment, aici. Rămân un om implicat, iar orice demers privind siguranţa cetăţenilor va fi prioritar pentru mine”,, a declarat senatorul oltean.

Lasă un răspuns