Accident mortal pe șantierul Drumului Expres

drum

Un bărbat de 46 ani, din  Vrancea, şi-a pierdut viaţa într-un grav accident de muncă petrecut pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, pe raza localității Milcov.

Acesta lucra ca șofer, iar accidentul a avut loc în timp ce incerca să remedieze o defecțiune la tractor.

„În data de 25.01.2021, în jurul orei 13.50, şoferul unui autocamion al unei societăţi comerciale din judeţul Vrancea, după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta faţă, a solicitat ajutorul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat să îl ajute să constate defecţiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, braţul de ridicare a cedat şi l-a surprins pe şoferul autocamionului între scară şi sol, fapt ce a dus la decesul acestuia“, a declarat şeful inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu.

ITM Olt a deschis un dosar de cercetare a evenimentului.

„Potrivit legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă evenimentul de munca care produce decesul lucrătorului este cercetat de ITM. Instituţia noastră a deschis un dosar de cercetare a evenimentului“, a mai precizat Ungureanu.

Lasă un răspuns