Argintul devine tot mai atractiv: Mișcările bursiere ridică prețul la maximul ultimilor 8 ani

arg

Bursele globale și prețul argintului au crescut luni, pe fondul bătălia micilor investitori cu fondurile speculative, dusă pe rețelele sociale, luptă care a dus prețul metalului prețios la maximul din ultimii opt ani, relatează Reuters.

Piețele bursiere au fost inflamate săptămâna trecută, după ce o disputa micilor investitori cu fondurile speculative care au mizat pe deprecierea unor acțiuni a generat câștiguri uriașe în companii precum GameStop.

Luni chatroom-urile au stabilit că argintul este noua țintă, iar acțiunile, fondurile și monedele au crescut, ajutând la majorarea prețului cu peste 11%. Ulterior prețul a mai scăzut

Piața a impulsionat să companiile miniere listate la Londra să obțină câștiguri puternice, inclusiv de peste 19% pentru Fresnillo.

După scăderea de 3,6% săptămâna trecută – cea mai mare cădere săptămânală din ultimele trei luni – MSCI All-Country World Index a crescut cu 0,5% până la prânz, urmârind tendința burselor asiatice.

Wall Street pare pregătit pentru o revenire și mai puternică, cu futures pentru S&P 500 și NASDAQ în creștere cu aproximativ 1,2%.

În timp ce bătălia investitorilor cu Wall Street-ul, coordonată pe forumurile online, cum ar fi Reddit, a generat unele riscuri sistemice, pericolul mai mare este în sectorul tehnologic, unde unele acțiuni au avut „evaluări uluitoare”, a spus analistul Deutsche Bank Jim Reid.

Aurul a urmat argintul, în creștere cu 0,8%, până la 1.859 dolari pe uncie, în timp ce petrolul, atât Brent, cât și cel american, a rescut cu aproximativ 1%.

Lasă un răspuns