Olt: Zeci de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

politie

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanOlt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției deSănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus.
Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacelede transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării dealertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii temutului virus. La acțiunile de verificare au participat peste 190 forţe de ordine, fiind verificate 78 de societăți comerciale, precum şi 80 de mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost legitimate aproximativ 750 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 98 sancţiuni contravenţionale, în valoareatotală de 13.500 de lei, dintre care 87 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 12.500 de lei şi 11 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în valoare de 1.000 de lei.
În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vorcontinua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturorcetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum șia prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns