Startup-ul UiPath, fondat de un român, a obținut o nouă finanțare evaluată la 35 miliarde de dolari

chestiiiieeeeeeeeeee

UiPath, start-up fondat în România de Daniel Dines, companie care a ajuns unul dintre liderii globali ai industriei de roboţi software, a închis luni o rundă de finanțare de 750 de milioane de dolari, care evaluează firma la 35 de miliarde de dolari.

Runda a fost condusă de investitorii Alkeon Capital și Coatue, iar alți investitori sunt Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global și precum și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc, potrivit agerpres.ro.

Abhi Arun, Managing Partner la Alkeon Capital, a comentat: „Automatizarea a devenit un imperativ strategic care schimbă fundamental modul în care funcționează organizațiile. Suntem încântați să conducem această rundă de finanțare, precum și să continuăm să facem echipă cu echipa UiPath în timpul unei faze importante pentru companie.”

Roboţii software sunt aplicaţii care înlocuiesc oamenii în realizarea activităţilor repetitive din birouri.

UiPath anunța în luna decembrie că a depus actele pentru listarea la bursă în 2021. Compania aşteaptă aprobarea Comisiei pentru Valori Mobiliare (SEC) pentru a merge mai departe cu acest proces. „Dimensiunea şi preţul ofertei nu au fost încă stabilite“, au menţionat reprezentanţii UiPath.

CNBC anunța în decembrie că firma avea venituri anuale de 360 de milioane de dolari și 6.300 de clienți, printre care Amazon, Bank of America și Verizon.

Lasă un răspuns