Demnitar oltean: ”Școala trebuie să înceapă în condiții de siguranță”

mirea

Redeschiderea școlilor luni, 8 februarie, este o decizie salutată de senatorul oltean Siminica Mirea dar în anumite condiții.

Demnitarul susține că este necesară luare unor măsuri de siguranță mult mai eficiente, în condițiile în care numărul cadrelor didactice vaccinate anti-COVID este foarte mic.

”Redeschiderea şcolilor în siguranţă este PRIORITARĂ! Nu ne mai putem permite agonia actuală în România, în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ. Tocmai de aceea, redeschiderea şcolilor în siguranţă reprezintă un lucru NECESAR şi ESENŢIAL, însă, fără aplicarea unor minime măsuri, acest lucru nu va fi posibil. În prezent, nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România, nu au fost vaccinate, deşi reprezentau personal esenţial. În plus, personalul didactic nu va fi vaccinat nici în luna februarie. Toate acestea, împreună cu lipsa unui plan pentru testarea masivă a elevilor şi a profesorilor, vor genera efecte dezastruase în rândul răspândirii virusului SARS-CoV-2, şi în ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea românilor! Cred cu tărie că, redeschiderea şcolilor este necesară, însă, cu aplicarea unor minime măsuri, pentru ca activitatea să reînceapă normal, în condiţii de SIGURANŢĂ!”, a declarat senatorul PSD Olt, Siminica Mirea

Lasă un răspuns