Se modifică structura anului școlar

eleviiiiiiiiiiii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dorește modificări substanțiale în ceea ce privește structura anului școlar al elevilor. Potrivit șefului de la Educație, vacanțele de iarnă ar trebui să fie mai lungi.

Toți elevii și părinții trebuie să știe! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că dorește să refacă structura anului școlar. Potrivit lui, vacanța de iarnă ar trebui să fie mai lungă. În plus, șeful de la Educație a precizat că primul semestru ar trebui încheiat mai devreme.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Toți elevii și părinții trebuie să știe! Sorin Cîmpeanu: N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun

Ulterior, ministrul a mai precizat că nu înțelege structura anului școlar din prezent, precizând că nu vede sensul orelor până de Crăciun și a vacanței de iarnă pentru a te întoarce din nou pe băncile școlii pentru încheierea mediilor.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță.

Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu, relatează realitatea.net.

Sursă: www.capital.ro

Lasă un răspuns