700 de teste rapide nu pot fi folosite pentru că provin din donații

test

Bucuria că au primit 700 de teste rapide pentru depistarea SARS COV 2 s-a transformat rapid într-o corvoadă pentru cadrele didactice la la Colegiul ”Ion Minulescu”.

Donația a venit din partea unei firme din Slatina, aceeași care a donat astfel de teste și Primăriei Slatina și DGASPC Olt pentru testarea angajaților. Doar că, conducerea unității de învățământ s-a lovit însă de refuzul categoric al personalului din cabinetul şcolar, care nu a vrut să le preia şi cu atât mai mult să le folosească, invocând lipsa de procedură.

„Doamna doctor nu prea ar vrea să le facă. Zice că nu sunt primite de la DSP, şi dacă nu sunt primite de la DSP este o problemă, că ei cum justifică faptul că fac teste?! Spun că nu există un ordin de ministru pentru a folosi aceste teste. Noi suntem vinovaţi că le-am primit, sau cei care ni le-au dat sponsorizare, de la Electrocarbon”, a declarat Christian Ionescu, directorul CNIM Slatina.

Directorul unității de învățământ cu un efectiv de 1800 de elevi și alte 200 de cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar susține că va fi nevoit să găsească alte soluții pentru ca aceste teste să fie folosite.

”Vom vedea ce vom face. Dacă nu găsim o soluție, în cazul în care este nevoie vom apela la părinții cu pregătire medicală sau la cadrele didactice. avem părinți medici, asistenți medicali și profesori care au pregătire în domeniu. Până la urmă sunt teste rapide pe care le poate face oricine”, a completat directorul.

De cealaltă parte, reprezentanții DSP susțin că nu au primit precizări cu privire la efectuarea unor teste provenite din donații. Totodată, astăzi, în școli au ajuns 20.800 de teste rapide.

Lasă un răspuns