Prețurile petrolului urcă la niveluri pre-pandemie

benzina

Prețul petrolului și-a revenit la nivelurile sale pre-pandemie, după ce au atins minime istorice anul trecut. Țițeiul a ajuns acum la 60 de dolari pe baril, crescând cu peste 50% în ultimele luni, conform BBC, scrie Mediafax.

Cererea de petrol este încă mai mică decât în ​​mod normal, dar există speranțe de recuperare economică mai rapidă decât se aștepta, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate.

Prețurile petrolului sunt adesea văzute ca un barometru pentru activitatea economică.

Țițeiul Brent, principalul reper pentru petrol, a cunoscut o creștere puternică recent. Contractele futures au crescut cu 59% din noiembrie.

West Texas Intermediate (WTI), valoarea de referință pentru petrolul SUA, a crescut săptămâna trecută pentru prima dată în peste un an la peste 55 de dolari pe baril.

„Cel mai mare factor care a dus la ultima creștere a prețurilor înregistrată săptămâna trecută a fost o creștere bruscă a așteptărilor de recuperare a economiei și creșterii cererii de petrol, pe fondul semnelor că pandemia ar putea, în sfârșit, să dea înapoi”, a declarat Vandana Hari, de la compania de date privind piețele de petrol din Singapore Vanda Insights.

Lasă un răspuns