Un senator oltean cere redeschiderea Parlamentului

mirea

Proiecte administrative au intrat în stand by, bugetarii așteaptă să vadă care le va fi soarta în 2021, pensionarii privesc cu înfrigurarea dacă vor primi un leu în plus la pensie, iar exemplele pot continua, și cu toate acestea guvernanții întârzie să aprobe bugetul pentru anul acesta.

Îngrijorați de acest lucru sunt și parlamentarii PSD ce în mai multe rânduri au cerut să fie dat publicității proiectul de buget.

Potrivit senatorului Siminica Mirea nicio categorie socială nu va avea beneficii din partea guvernului Cîțu. Totodată, demnitarul oltean cere redeschiderea Parlamentului odată cu școlile, teatrele și restaurantele.

”Bugetul României întârzie să apară. Astfel, din informaţiile de până acum, putem concluziona faptul că, bugetul va fi unul îngheţat şi prost direcţionat, iar acest lucru îl demonstrează viitoarele măsuri ce vor fi luate. Nu există NICIO CATEGORIE SOCIALĂ care să aibă vreun beneficiu de pe urma acestor măsuri. S-a demonstrat faptul că, salariații au pierdut banii cuveniți de drept la salarii, iar acest lucru se va resimţi puternic, prin scăderea drastică a puterii de cumpărare. Copiii au pierdut mai mult de jumătate din alocația legal stabilită, iar sprijinul promis în pandemie agricultorilor şi antreprenorilor a fost în zadar. În continuare, pensiile vor fi îngheţate, iar studenţii sunt puşi în situaţia de a pierde gratuitatea CFR. Din păcate, aceste măsuri nu vizează nicio soluţie pentru cetăţeni, pentru redresarea economiei sau pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19. În plus de asta, cerem redeschiderea Parlamentului, cu participarea fizică la lucrări a parlamentarilor, mai ales că, în viziunea Guvernului, scăderea ratei de infectare a permis redeschiderea școlilor, a restaurantelor și a teatrelor. Aşadar, desfășurarea lucrărilor în regim online, din Parlament, trebuie sistată!”, a declarat demnitarul oltean.

Lasă un răspuns