Vădastra la un pas de carantină- rata de infectare cu SARS CoV 2 a ajuns la 10,57 la mia de locuitori

primaria

În doar trei zile rata de infectare cu SARS COV 2 în Vădastra a crescut alarmant. Duminică în localitatea din sudul județului incidența era puțin peste 1,5 cazuri la mia de locuitori, luni rata a crescut la 4, 53 la mia de locuitori ca marți, incidenta de infectare să ajungă la 10,57 la mia de locuitori.

În aceste condiții autoritățile ar putea lua în calcul chiar carantinarea zonală a comunei Vădastra.

„Am solicitat DSP Olt realizarea evaluării riscului de răspândire a infecției COVID-19 în localitatea Vădastra. În funcție de această evaluare, se va decide necesitatea stabilirii carantinării zonale, cu avizul prealabil al Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit prevederilor Legii 136 din anul 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic”, a declarat Andreea Asan, șeful Cancelariei instituției Guvernului României în teritoriu.

Totodată, în localitatea au fost intensificate și controalele.

„Până la realizarea evaluării riscului de către DSP, Instituția Prefectului a solicitat Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt intensificarea acțiunilor de verificare a respectării măsurilor stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 8 februarie 2021, precum și măsurile de izolare/carantinare de către persoane confirmate pozitiv, respectiv contacți ai acestora”, a mai spus reprezentantul Prefecturii Olt.

Specialiștii DSP Olt au făcut o evaluare a cazurilor pozitive de pe teritoriul comunei Vădastra și numai în patru zile aici s-au înregistrat 13 îmbolnăviri noi COVID-19, care au ridicat incidența la 10,57.

„Având în vedere creșterea bruscă a incidenței începând cu data de 9 februarie, DSP Olt a inițiat procedura de analiză de risc a zonei, pentru  completarea datelor necesare. În data de 10 februarie 2021, o echipă de la DSP Olt se va deplasa în Vădastra, împreună cu medicul de familie, reprezentanți ai autorității locale și reprezentanții Poliției din comună pentru a apreciere în ce măsură se impun măsuri de carantinare a localității sau nu. În urma analizei de risc, propunerile DSP vor fi trimise spre avizarea Institutului Național de Sănătate Publică din București”, a declarat Gabriela Gogiu, asistent în cadrul DSP Olt.

Lasă un răspuns