Cazuri COVID 19 în școli

covid

La patru zile de la redeschiderea școlilor au fost confirmate două cazuri de COVID-19 în două unităţi şcolare din judeţul Olt, din mediul rural.

La Școala din Sinești din oraşul Potcoava a fost confirmat un caz de COVID 19 la un elev ce nu a frecventat cursurile şcolare de la începutul semestrului II.

Situația este identică și în cazul unui angajat al Școlii din Scărişoara, care este din rândul personalului nedidactic şi care, de asemenea, nu s-a prezentat la lucru în următoarele zile, prin urmare în cele două şcoli nu se impun măsuri suplimentare.   

Cele două cazuri se alătură cazului din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, iar la clasa unde acesta a fost prezent fizic, cursurile au fost suspendate, iar acum se desfășoară în sistem online. 

Totodată și la Școala ”Constantin Brâncoveanu” o clasă pregătitoare a intrat in scenariul roșu după ce doamna învățătoare a fost contact direct al fiului infectat cu coronavirus. În urma testării COVID învățătoarea a ieșit negativ.

Pe de altă parte de la începutul pandemiei au fost confirmate 10.876 cazuri de COVID-19 în judeţ.  

Lasă un răspuns