Deputatul Marius Iancu: “Guvernul PNL-USR a scos un Buget prin care și-a achitat datoriile față de stăpâni”

marius-iancu-1-2

Premierul Florin Cîţu a spus că ve­niturile bugetului de stat sunt prognozate să creas­că cu 13% în 2021, iar chel­tuielile cu 5%, în con­diţiile în care PIB-ul nominal creşte cu 7%. Pe baza execuţiei bugetare din 2020, veniturile ar ajunge la 364 mld. lei, în vreme ce cheltuielile bugetului de stat vor fi de 446 mld.

Pe marginea acestui subiect, deputatul de Olt, Marius Iancu, face următorul comentariu:

“Guvernul PNL-USR, condus de Cîțu, Guvernul NEPUTINCIOȘILOR s-a caznit cât s-a caznit și a scos un Buget prin care și-a achitat datoriile față de stăpâni.

Plătesc “taxă de protecție” serviciilor secrete și au majorat bugetul SPP cu 50% și subfinanteaza Sănătatea pe care vor să o scoată la mezat și să o privatizeze pentru ceilalți stăpâni.

Au tăiat 11% din bugetul Sănătății, în plină criză sanitară, adică 2,6 miliarde de lei, bani care ar fi ajuns să imunizare de două ori toată populația României.

Nu le pasa acestor NEPUTINCIOȘI că în ultimele luni, în România, au ars 7 spitale și 30 de pacienți, majoritatea bolnavi de COVID au ars de vii.

Au tăiat și de la Educatie, care a primit cel mai mic buget din ultimii 30 de ani, 2,5% din BIP, în condițiile în care peste 70% din cheltuieli sunt pentru salarii.
Mă mir că nu vrea Cîțu să mai concedieze din dascăli…

Deci nu putem vorbi de investitii în spitale și în unitățile de învățământ și nici nu ar trebui să ne mirăm că Bugetul lui Cîțu arată așa.
Și noi, și partidul lui, și președintele Iohannis care l-a numit prim-ministru și colegii care l-au votat în Parlament știau că, pentru el, Sănătatea și Educația nu sunt priorități și vedem că nu și-a schimbat părerea.

Proiectul de Buget pentru anul 2021 este dovada NEPUTINȚEI Guvernului PNL-USR!” a declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns