Ambasadorul Tunisiei, în vizită la Voineasa

Ambasadorul Tunisiei

Primăria comunei Voineasa a fost gazda unei întâlniri de lucru cu ambasadorul Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali. Edilul comunei Liviu Laurențiu Anuța i-a avut alături pe prefectul de Olt, Florin Homorean, comisarul șef Mihai Mihalache și pe vicepereședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delurențiu. Aceștia au făcut oficiile de gazdă pentru ambasadorul Tunisiei în România.

primar-Voineasa Ambasadorul Tunisiei, în vizită la Voineasa

În urma întâlnirii s-a stabilit pentru viitorul apropiat o colaborare, înfrățire între comuna Voineasa și o localitate din Tunisia.  Doamna ambasador s-a arătat interesată de potențialul de cooperare al statului său cu localitatea Voineasa și de posibile căi de colaborare cu mediul cultural și de ce nu economic.

,,Este prima mea vizită la Olt și sunt extrem de bucuroasă de primirea călduroasă pe care mi-a făcut-o primarul comunei dumneavoastră. Principalul scop al vizitei este o posibilă colaborare culturală și economică între o localitate din Tunisia și Voineasa. Dorim să punem față în față organismele de sprijin ale antreprenorilor, să identificăm domeniile de interese și să organizăm misiuni culturale dar și economice în țările noastre.”, a declarat ambasadorul Tunisiei la București, Raja Raja Jhinaoui Ben Ali.

oficialitati-Voineasa Ambasadorul Tunisiei, în vizită la Voineasa

Primarul comunei Voineasa şi ambasadorul Tunisiei în România au discutat pe marginea unor aspecte legate de economie, cultură şi turism. În cadrul întâlnirii s-a discutat alături de prefectul județului și despre despre posibilităţile de dezvoltare a cooperării economice, încurajarea relaţiilor de afaceri, schimburi în domeniul turistic şi diverse alte proiecte de colaborare în domeniu, care să contribuie la dezvoltarea acestuia. Primarul comunei Liviu Laurențiu Anuța a amintit şi despre demersurile de înfrăţire a localității sale cu o localitate din Tunisia. În cadrul întrunirii a avut loc și un schimb de cadorui tradiționale între gazede și oficialitățile tunisiene.

La final cu toții au luat parte la un mic spectacol artistic cultural oferit de copii unităților de învățământ din Voineasa.

Lasă un răspuns