Studenți astăzi, jandarmi profesioniști mâine. 8 studenți în practică la IJJ Olt

practica

După recrutare, admitere și parcurgerea unor noțiuni teoretice, a venit vremea ca studenții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” să se familiarizeze și cu activitățile desfășurate în teren. 

Astfel că, timp de o lună, 8 studenţi de la Academia de Poliţie „A. I. Cuza” Bucureşti, din anul I, II şi III de studiu, vor fi în practică la Jandarmeria Olt.

Pe durata stagiului de practică aceștia vor participa la toate genurile de misiuni, atât de asigurare și menținere a ordinii publice, cât și de pază și protecție instituțională, cu scopul de a dobândi deprinderile practice specifice activității de jandarm.
”Studenţii au fost repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională, respectiv structura de Juridic, având posibilitatea să îşi transpună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.
Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenţii sunt îndrumaţi de tutori ofiţeri jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, acordându-se o atenţie deosebită caracterului formativ şi complementar al practicii”, a declarat Simona Floricel, purtător de cuvânt al IJJ Olt.

Totodată, reamintim că, în perioada 15-28 februarie 2021 are loc înscrierea candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Cei care își doresc o carieră militară în cadrul Jandarmeriei Române au la dispoziție 400 de locuri, în cadrul celor două școli militare de subofițeri: “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și “Petru Rareș” Fălticeni.

Lasă un răspuns