Fermierii au protestat în fața Guvernului

protest

Au apărut primele nemulțumiri cu privire la proiectul de buget pe 2021. Fermierii din Asociația Forța Fermierilor au protestat astăzi în fața Guvernului.

Aceștia susțin că le-au fost promise despăgubiri și programe de sprijin anul acesta, iar în realitate, au parte de programe de sprijin, dar cu o valoare mai mică cu 50% față de cele din 2020. Cu alte cuvinte, vor supraviețui pe piață doar jumătate dintre fermieri, explică Vlad Macovei, președintele Asociației.

„Ministrul Agriculturii a asigurat fermierii în mai multe rânduri în ultimele 4-5 luni că aceste despăgubiri vor fi prinse în bugetul pe 2021. Despăgubirile ce trebuiau acordate pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, care au fost afectate de secetă în multe regiuni ale țării în totalitate, deci daună 100%.”, a explicat Vlad Macovei, președintele AFF.

La proteste au participat și fermierii din Olt.

”Azi am participat la primul pichet organizat in fața Ministerului Agriculturii ….Autorizația pentru pichet a fost aprobată doar pentru maxim 40 de fermieri pentru azi și 40 de fermieri pentru luni – 22.Februarie …Primul semnal de alarmă a fost tras ”,a explicat Florin Ciobanu, președinte ATF Olt

Lasă un răspuns