Siminica Mirea: Bugetul pe 2021 reţeta unei catastrofe

mirea

După mai multe săptămâni de întârziere, într-un final, Guvernul va adopta bugetul pe anul 2021, în urma unei ședinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Potrivit senatorului de Olt, Siminica Mirea , acest buget reprezintă pentru România o catastrofă, şi va genera efecte nimicitoare.

” Ceea ce este cu adevărat mai îngrijorător şi confirmă aceste lucruri este faptul că, vor fi tăiate fonduri inclusiv de la domenii de maximă prioritate, precum Educaţia sau Sănătatea. Atât eu, cât şi colegii din Partidul Social Democrat, vom RESPINGE nediscutabil această viziune, care, în plină criză şi pandemie, şi cu o campanie de vaccinare în derulare, fondurile Ministerului Sănătăţii să fie reduse cu 2,6 miliarde de euro- costuri echivalente pentru imunizarea de DOUĂ ori a populaţiei. De asemenea, alocarea celui mai mic procent din PIB- echivalentul a 2,5% pentru Educaţie, va compromite grav cea mai importantă resursă de dezvoltare a ţării. Pe scurt, toate acestea conturează reţeta unei catastrofe ce va arunca România într-un cerc vicios al sărăciei!”, a declart demnitarul PSD Olt.

Lasă un răspuns