Trei primări din Olt au fost amendate pentru munții de gunoaie

gunoi

Problema munților de gunoaie ce sufocă localitățile a devenit din ce în ce mai cunoscută pe rețelele de socializare. Zilnic sunt postate imagini cu rezultatul nepăsării și al neglijenței oamenilor și autorităților locale ce au dus la transformarea a zeci de hectare de teren in gropi de gunoi.

Un astfel de exemplu este dat de Corabia, Izbiceni și Cilieni. Sunt ultimele trei localități puse pe harta localităților amendate de inspectorii Gărzii de Mediu Olt.

”Urmare postărilor apărute pe rețelele de socializare, Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat si a demarat o acțiune de verificare si control, cu trei echipe de comisari, pe raza localităților: Corabia, Izbiceni si Cilieni. In urma verificărilor efectuate în data de 19.02.2021, in comuna Izbiceni s-au constatat depozitări necontrolate de deșeuri in zona Aghentu (pe o suprafața de aproximativ 3000 mp, deșeuri biodegradabile amestecate cu deșeuri reciclabile si deșeuri din constructii) si in vecinătatea satului Prundu, zona in care au fost identificate deșeuri la un control anterior si pentru care au fost impuse masuri de salubrizare. Pentru nerealizarea masurilor impuse anterior de către personalul imputernicit cu verificare si controlul, a fost sancționata Autoritatea Administrației Publice Locale – primarul comunei Izbiceni cu sancțiune contravenționala in valoare de 50.000 lei si au fost impuse masuri pentru salubrizarea zonei, asigurarea colectării separate a deșeurilor la nivelul localițății, valorificarea si eliminarea finala a deșeurilor prin operatori autorizați.In timpul verificarilor a fost surprins un autoturism cu remorca din care se descarcau deseuri biodegardabile in amesctec cu deseuri reciclabile. Persoanei surprinse in fapt i s-a aplicat sancțiune contravențională principală în valoare de 15.000 lei si sancțiune contravențională complementară de confiscare a mijlocului de transport destinat/folosit la săvârșirea contravenților prevăzute în H.G. nr. 1061/2008 coroborat cu O.G. nr.2/2001.In urma verificarilor efectuate pe raza localitatii Cleni s-a constatat ca in apropierea raului raului Olt, in capatul strazii Oltului, exista depozitari de deseuri menajere in amestec cu deseuri reciclabile in special PET-uri, deseuri din constructii si deseuri vegetale dispersate pe o suprafata de cca 800 mp, teren ce apartine UAT Cilieni. Pentru nerespectarea obligatiei de a actiona pentru refacerea si protectia mediului a fost sanctionata Autoritatea Administratiei Publice Locale Cilieni cu amenda contraventionala in valoare de 15.000 lei si au fost impuse masuri penru salubrizarea zonei afecate de depozitarile neconrolate de deseuri. Pentru aspectele semnalate in localitatea Corabia actiunea nu a fost finalizata.”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu Olt

Lasă un răspuns