Firmele de construcții întră în vizorul ITM în următoarele 11 luni

muncitori-constructii

Timp de 11 luni Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt va desfășura,  Campania Națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.

Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, obiectivul campaniei constă în creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime.

„Campania națională se va desfășura în mai multe etape, începând în perioada februarie – martie 2021 cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse”, a precizat șeful ITM Olt. 

Etapa de control se va desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2021.

Lasă un răspuns