Oprescu: ”Vrem să vedem toate noile metode de recuperare”

slatina spital

Spitalul de Urgență Slatina urmează să se redeschidă pacienților. Potrivit președintelui CJ Olt, Marius Oprescu,  au început demersurile pentru redeschiderea Spitalului Judeţean Slatina şi a cabinetelor din Policlinică şi pentru alţi bolnavi în afara celor cu COVID-19.

 „ Așa cum ați văzut în situațiile prezentate de Spitalul Slatina, în ceea ce privește  internații de COVID și suspecții, lucrurile au avut o scădere a intensității, drept pentru care încercăm treptat să deschidem anumite secții și cabinetele din policlinică. Așa cum am spus de fiecare dată, este o situație inedită o dată cu apariția pandemiei de coronavirus, celelalte boli nu stau pe loc și nu așteaptă să treacă pandemia. Trebuie să fim pregătiți să facem față din nou tuturor pacienților care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, nu numai celor cu COVID””, a declarat președintele CJ Olt.

Mai mult, autoritățile județele analizează varianta deschiderii unui compartiment de recuperare post – COVID în cadrul Secției de Pneumologie de la Scornicești.

„În momentul de față este în studiu această idee, pentru că vrem să vedem toate noile metode de recuperare, vrem să vedem ce eficiență au ca să merite investițiile. Nu avem foarte multe date, doar de la cei care le au deschis, încercăm să ne conectăm să vedem ce înseamnă acest lucru. Probabil, în cadrul Secției de Pneumologie de la Scornicești o să facem o astfel de secție de recuperare. Vom duce stație de oxigen, încercăm să luăm, dacă considerăm că este eficientă, vom studia și posibilitatea de a lua o stație de tratare cu ozon, astfel încât recuperarea să fie una mai rapidă, dar în momentul de față studiem să vedem eficiența”, a completat Oprescu

Lasă un răspuns