Parlamentarii de Olt luptă pentru dezvoltarea României. Primul pas, culoarul Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat

Guvernul finanțează cu 20 milioane de lei studiul de fezabilitate pentru culoarul Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat, care va lega Oltenia de Banat și de Europa Centrală, au anunțat printr-un comunicat reprezentanții grupului parlamentar PNL.

Decizia a fost luată în urma solicitărilor parlamentarilor liberali din Oltenia, printre care se numără senatorul de Olt Liviu Voiculescu și deputatul de Olt Gigel Știrbu:

“În urma solicitărilor tuturor parlamentarilor liberali din Oltenia, Guvernul României a luat astăzi decizia săfinanțeze cu 20 milioane lei demararea unui proiect de infrastructură extraordinar de important pentru aceastăregiune. Este vorba de culoarul rutier Lugoj- DrobetaTurnu Severin – Craiova-Calafat, culoar care va legaOltenia de Banat și de Europa Centrală.

Concret, în ședința de guvern de azi, s-a aprobatfinanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect de infrastructură majoră al cărui mare avantaj îl constituiepoziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia-Banat care se suprapune coridorului european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturi de la MareaNordului, Marea Baltică, Marea Neagră și MareaMediterană. 

Toți marii contributori la bugetul național, toți mariiangajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructurărutieră. Și iată că azi, mult așteptatul culoar de transport Lugoj- Craiova-Calafat, care să lege Oltenia de Europa Centrală, prinde contur datorită unui guvern responsabil. 

Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţisuplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major înprioritățile Guvernului României sunt:  nevoia accesuluidin Regiunea istorică Banat spre capitala României, câtsi transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier.

Guvernul responsabil condus de Florin Cîţu a înțelesimportanța acestui proiect important de infrastructurărutieră care va dinamiza investiţiile în această regiune, în această perioadă complicată, astfel încât economia săse poată dezvolta și să poate fi create noi locuri de muncă!

Un rol important în demararea acestui proiect l-a avut șipreședintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care s-a implicat și a sprijinit demersul parlamentarilorliberali din Oltenia.” se arată într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns