Pașaportul digital de vaccinare intră în teste

pasaport

Compania aeriană Air New Zealand, compania aeriană națională din Noua Zeelandă, a anunţat luni că va testa din aprilie un fel de paşaport digital de sănătate, care include şi vaccinarea anti-COVID-19 pentru reluarea zborurilor internaţionale în siguranţă, relatează EFE.

Cu acest certificat digital, care se bazează pe aplicaţia dezvoltată de Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (International Air Transport Association – IATA), care doreşte reluarea rapidă a zborurilor după redeschiderea frontierelor şi să permită pasagerilor să-şi păstreze în siguranţă şi în privat datele privind sănătatea personală.

“Pur şi simplu este un certificat digital de sănătate pentru a putea împărtăşi datele mai uşor şi mai în siguranţă cu companiile aeriene”, a declarat Jennifer Sepull, directoarea Oficiului Digital al Air New Zealand, care a subliniat că “modul de a călători va fi net diferit, odată redeschise frontierele după pandemie”.

Jennifer Sepull a precizat într-un comunicat difuzat de companie, că această aplicaţie va genera “încredere” în rândul pasagerilor, companiilor aeriene şi al guvernelor atunci când vor fi reluate zborurile.

La rândul său, vicepreşedintele AITA pentru Siguranţa Pasagerilor şi a Mărfurilor, Nick Careen, a declarat că testarea acestui certificat de sănătate digital va fi o condiţie necesară pentru a relua activitatea zborurilor internaţionale.

“Guvernele pot fi sigure că pasagerii îndeplinesc toate cerinţele (pentru a evita răspândirea) COVID-19” prin această aplicaţie, a precizat Nick Careen.

Prima rută care va testa acest paşaport de sănătate digital va fi între localitatea neo-zeelandeză Auckland şi oraşul australian Sydney, în aprilie la o dată care încă nu a fost precizată.

Lasă un răspuns