Reacția alergică severă la vaccinul AstraZeneca

O femeie de 46 de ani ce s-a vaccinat duminică a ajuns la spital după ce a prezentat reacții adverse la 24 de ore de la imunizare.

Femeia s-a vaccinat într-un centru din Slatina și a primit prima doză de vaccin Astra Zeneca. La scurt timp de la administrare a apărut o reacţie severă, de tip şoc anafilactic, deşi femeia nu se ştia cu un astfel de istoric.

„La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacţie severă post vaccinare, de tip anafilactic. Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice. Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate“, a comunicat Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia este în stare bună, iar medicii au hotărât că poate părăsi Terapia Intensivă, însă rămânând sub supraveghere de specialitate în cadrul secţiei Medicală.

Lasă un răspuns