Direcția Silvică Olt vinde lemne pentru foc

Și în acest an, Direcția Silvică Olt oferă spre vânzare material lemnos. Cei interesați se pot adresa ocoalelor silvice, iar comenzile vor veni în funcție de stocurile disponibile. La nivelul județului, prețurile de valorificare variază între 350 și 450 lei metrul cub.

 Pentru 2021, cantitatea de masă lemnoasă pusă spre vânzare este mai mare decât cea de anul trecut.

” Cota de masă lemnoasă pentru 2021 este de 97 de mii metri cubi. Până la data actuală, în urma desfășurării procedurilor de licitație, s-au adjudecat de către operatorii economici 11 mii mc, masă lemnoasă pe picior, la un preț mediu de 189 lei pe mc. În ceea ce privește lemnul de foc pentru populație, prețurile nu au fost majorate față de anul trecut, acestea diferă în funcție de specie , sortiment și condițiile de livrare. Prețul pleacă de la 110 lei pe mst loco pădure și ajunge până la 450 lei pe mc transportat”, a declarat George Vâle, purtător de cuvânt al direcției Silvice Olt
Cei care doresc să-și achiziționeze lemne pentru foc de la această instituție se pot adresa celor șase ocoale silvice din Olt, respectiv Balș, Caracal, Corabia, Drăgănești, Slatina și Vulturești.
Anul trecut, cantitatea de masă lemnoasă pe care Direcția Silvică a pus-o la dispoziția oltenilor a fost insuficientă raportat la cererile venite din partea celor care se încălzesc cu lemne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura